OVER MIJ

Hi, ik ben Linsy!

Een levensgenieter met een grote passie voor beweging en gezonde voeding!

Ik woon samen met mijn vriend John en plus-dochter Amy. Ik hou ervan om tijd door te brengen met familie en vrienden. Ik ga regelmatig joggen en wissel af tussen Crossfit en Pilates. Ik kan moeilijk stil zitten eigenlijk. Samengevat ben ik een bezige bij eigenlijk ;)

Mijn passie is voeding- en leefstijladvies geven, dat doe ik super graag!

Gezond leven begint met kennis. Als we weten wat we beter wat vaker zouden moeten eten kunnen we bewuste keuzes maken.

Ook in onze huidige maatschappij kunnen we ons lichaam opnieuw leren om de balans te herstellen tussen voeden en vasten, werken en ontspannen, beweging en rust.

NEW TODAY

Ik hou niet van een dieet voor de korte termijn, wel een verandering van levensstijl op lange termijn. Ik ben geen voorstander van calorieën tellen, de focus ligt niet op gewichtsverlies maar vooral je lichaam leren aanvoelen. En de rest komt vanzelf, geloof me ;) Jezelf iets opleggen om nooit meer te eten lijkt me geen goed idee. 

Ik hou meer van een manier van leven waar er een balans is  tussen genieten van gezonde voeding en ook af en toe van wat minder gezond, zonder je daar schuldig over te voelen. Ups en downs horen erbij en zijn leerrijk voor de toekomst.

“In de verandering ligt de oplossing en de kleinste verandering maakt het grootste verschil.”

Dr. Leo Pruimboom Grondlegger van KPNI en het Intermittent Living Concept.

Gezond eten en genoeg bewegen

Door onze dagelijkse moderne gewoontes is ons immuunsysteem continue actief.

Modern betekent hier: een zittend leven, te vaak en te veel eten, fout drinkgedrag, ontregeld bioritme, teveel blauw licht,.. daardoor heeft meer dan de helft van de bevolking een laaggradige ontsteking. Dit kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen zoals, darmklachten, sombere gevoelens, slaapproblemen, energie dips, blessures, ontstekingen, gewrichtsproblemen, hormonale problemen, overgewicht,..

Als we willen bijdragen aan onze toekomst, moeten we ons leven weer in overeenstemming brengen met onze evolutionaire genen. Zo breng je je immuunsysteem weer tot rust en dit heeft tal van voordelen:

- Meer energie
- Je hormonen in balans
- Je wordt metabool flexibel
- Je vetverbranding wordt gestimuleerd
- Je wordt stressbestendiger
- Goed microbioom = betere darmwerking

kPNI

Ik ben orthomoleculair kPNI therapeut (i.o.) & INTERMITTENT LIVING coach.

Mijn visie ligt 100% in lijn met de klinische psycho-neuro-immunologie (kPNI). Door terug te gaan in de tijd, vóór de opkomst van industriële voeding, geraffineerde granen en suikers kunnen we onze natuurlijke vetverbranding herstellen en ons metabolisme flexibeler maken.

“flexibiliteit is de basis van een goede gezondheid”

 • Immunologische flexibiliteit 

  Dit is het vermogen van ons immuunsysteem om op tijd actief te worden en weer te kalmeren.

   

  Dit spaart enorm veel energie en het voorkomt dat we een chronisch actief of juist een te zwak immuunsysteem krijgen.

 • Metabolische flexibiliteit

  Als je metabool flexibel bent, kan je lichaam makkelijk omschakelen naar suiker, vet of eiwit als energiebron. Hierdoor kun je uren zonder honger functioneren en je toch heel fit voelen. Als je lichaam niet metabool flexibel is, dan kan het zijn dat je weinig energie hebt, altijd honger en zin in zoet, terugkerende blessures en een verhoogde kans op veel aandoeningen.

 • Psychologische flexibiliteit

  Kortdurende stress is gezond. Het zorgt ervoor dat we alert blijven en op tijd een kans zien en kunnen benutten. Chronische stress stuurt het lichaam in de war en zet ons in een afbraakstand. Psychologische flexibiliteit is verandering toelaten en op tijd weer ontspannen na een drukke periode.

   

  “what doesn’t kill you makes you stronger”

1 van 3