Vandaag trakteer ik je op een lekkere en gezonde quiche met prei en spinazie.
Wist je dat.. Prei en ui behoren net als look tot de lookfamilie. Deze bevatten vele goede vezels en zwavelverbindingen. Ze hebben sterke antibacteriële eigenschappen en zijn belangrijk voor het in stand houden van een gezonde mondflora.
Met onze heerlijke pizzamix kan je ook een quiche maken. In tegenstelling tot kant-en-klare bladerdeeg bevat onze mix zorgvuldig gekozen prebiotische vezels die lief zijn voor je darmen. Vanaf nu heb je geen last meer in je darmen na het eten van een quiche (of pizza). De room vervangen we door een plantaardige variant zodat de lactose onze darmwerking niet negatief kan beïnvloeden.
Wat heb je nodig?
- bakpapier
- deegrol
- quichevorm
Ingrediënten:
bodem:
- 1 pizzamix
- 80 ml water
- 80 ml olie
- 2 eieren
vulling:
- 2 prei stengels
- 3 handenvol spinazie
- 2 teentjes look
- 4 eieren
- 125 ml kokosroom
- Oregano
- Peper & zout
Zo maak je het:
bodem:
- Verwarm de oven op 180°
- Meng alle ingrediënten voor de bodem en meng het deeg mooi soepel
- Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier met een deegrol tot een mooie bodem
- Verwijder het bovenste vel bakpapier en leg de bodem met het bakpapier in een quichevorm
vulling:
- Klop de eieren los met de kokosroom. Kruid met peper, zout en oregano
- Snijd de prei in ringen en de look fijn, was de spinazie en stoof even aan
- Verdeel de prei en spinazie over de bodem en giet er het eiermengsel tussen
- Bak de quiche +- 30 min in de voorverwarmde oven van 180°, tot de vulling mooi gestold is
- Bestrooi met wat extra oregano en een scheutje extra vierge olijfolie. Lekker met een vers rucola slaatje
Smakelijk, eat good feel good ;) !
Ben je ook fan van dit recept? Ik ben zo benieuwd! Delen op sociale media is super lief, vergeet me dan niet te taggen!! -> @newtodaylinsy