ovenschotel met pompoen en vegan feta

Gegrilde pompoen met vegan feta en koriander 

Elk seizoen heeft zijn charmes! Bijna herfst, weer tijd dus voor die lekkere en gemakkelijke overgerechten! 

Deze ovenschotel vraagt maar 10 minuten voorbereiding. 

ingrediënten:

  • 400 g pompoen in blokjes 
  • 1 rode ui 
  • Halve blok vegan feta van Violife 
  • Handje koriander 
  • 1 lente ui fijngesneden
  • 30g amandelschilfers 
  • Olijfolie
  • p&z
  • Italiaanse kruiden 

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven op 180gr. 
  2. Snijd de ui in fijne halve ringen en doe samen met de pompoen-blokjes in een kom + 1 el olijfolie, p&z en Italiaanse kruiden. Schep door elkaar en schik in een ovenschaal. Bak het 25min in de oven.
  3. Rooster de amandelschilfers in de pan mooi goudbruin.
  4. Haal de pompoen uit de oven en verkruimel de helft van de ‘feta’ erover.
  5. Werkt af met de lente uitjes en de koriander. 

 

NEW TODAY TIP:

Om je maaltijd van voldoende eiwitten te voorzien eet je bij dit gerechtje best nog een stukje vis, kip, tofu.

 

Smakelijk, eat good feel good ;) ! 

Ben je ook fan van dit recept? Ik ben zo benieuwd! Delen op sociale media is super lief, vergeet me dan niet te taggen!! -> @newtodaylinsy

voorverpakte pompoenblokjes vegan feta ui prei koriander amandelschilfers