Bananencake

Bananencake

Hou je ervan om gezellig te bakken? Deze bananencake is mijn absolute favoriet. Een eenvoudig recept voor de lekkerste bananencake ter wereld. Heerlijk zoet en toch super gezond. Ideaal als tussendoortje of met verjaardagen. 

 

Weetje: Bananen zijn een voedingsbron van het aminozuur tryptofaan. Jouw gelukshormoon wordt voor 95% in je darmen aangemaakt uit tryptofaan Met andere woorden: Je darmen en darmflora hebben een enorme impact op hoe gelukkig je je voelt. Door regelmatig een stukje van deze bananencake te eten vul je zo jouw voorraadje serotonine aan. Voed je lichaam met voldoende vitamines en mineralen en verhoog o.a de aanmaak van serotonine. 

 

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 g amandelmeel 
  • 75g Okono Granola (smaak naar keuze) OF fijngehakte noten 
  • 30g kokosrasp 
  • 2 kl bakpoeder 
  • Snuifje zout 
  • 2 el keto of pure chocolade, in stukjes (optioneel)
  • Afwerking: handvol amandelschilfers OF banaan doormidden gesneden OF chocolade.. 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Doe het amandelmeel, de granola, het bakpoeder en snuifje zout samen in een kom en meng door elkaar. 
  • Mix de banaan met de eieren in een blender. 
  • Giet het mengsel in de kom bij het amandelmeel. 
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het mengsel er in. 
  • Werk af met amandelschilfers 
  • Zet de cake voor 45 minuten in de oven. Controleer de cake met een tandenstoker of hij er droog terug uitkomt. 
  • 2 plakjes zijn een goede portie als snack. 

 

Smakelijk! 

Tip: je kan de plakjes bananencake per portie invriezen voor een later moment. In de frigo blijft de cake zeker 3 dagen goed. 

Ben je ook fan van dit recept? Ik ben zo benieuwd! Delen op sociale media is super lief, vergeet me dan niet te taggen!! -> @newtodaylinsy